Президентът Джо Байдън стартира спешна мисия, за да накара американците да застанат

...
Президентът Джо Байдън стартира спешна мисия, за да накара американците да застанат
Коментари Харесай

Байдън иска САЩ да отпуснат помощ за Израел и Украйна в размер на 100 млрд. долара

Президентът Джо Байдън стартира незабавна задача, с цел да накара американците да застанат зад спомагателни разноски от десетки милиарди долари за Израел и Украйна, употребявайки рядка тирада в Овалния кабинет, с цел да съобщи, че поддръжката на Съединени американски щати е от решаващо значение за двамата съществени съдружници, които са погълнати от войни, съобщи Ройтерс.

Байдън се опита да свърже бойците на „ Хамас “ в линията Газа, които нападнаха Израел, с съветския президент Владимир Путин, чиито сили нахлуха в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

„ Хамас “ и Путин съставляват разнообразни закани, само че споделят нещо общо: и двамата желаят да унищожат прилежаща на тях народна власт “, сподели той.

Той съобщи, че ще изпрати до Конгреса искане за незабавно финансиране, което се чака да бъде към 100 милиарда $ през идната година. Предложението, което ще бъде показано в петък, включва пари за Украйна, Израел, Тайван, филантропична помощ и ръководство на границите.

„ Това е умна инвестиция, която ще донесе дивиденти за американската сигурност на поколенията “, сподели Байдън.

„ Американското водачество е това, което държи света дружно. Американските съюзи са това, което ни държи в сигурност “, сподели Байдън.

Президентът на Съединени американски щати изрази угриженост, че някои американци се питат: „ Защо има значение за Америка “, че Съединените щати поддържат войните? “

„ Знам, че тези спорове могат да наподобяват далечни “, сподели той. Но той сподели, че съперниците на Америка следят по какъв начин се развиват двата спорове и биха могли да провокират проблеми на други места по света според от изхода.

Насочвайки забележките си непосредствено към спорещите републиканци, Байдън сподели: „ Не можете да позволите на дребнавата, партийна, гневна политика да препречи пътя на нашите отговорности като велика нация. “

Байдън изиска незабавни разноски, които съгласно американските чиновници ще възлизат на към 100 милиарда $ през идната година за Израел, Украйна и Тайван, както и за сигурността по продължение на границата на Съединени американски щати с Мексико.

Според Байдън, ако Русия нападне съдружник на Съединени американски щати в НАТО, Съединени американски щати ще „ защитят всеки сантиметър от НАТО “, съобщи ТАСС. „ Би се случило това, което не желаеме да се случи “, твърди Байдън. „ Ние не се стремим към това американските войски да се бият в Русия или против Русия “.

„ Позволете ми да изясня нещо. Изпращаме на Украйна съоръжение, което имаме на склад. А когато използваме средствата, отпуснати от Конгреса [на САЩ], ще ги използваме за попълване на личните си ресурси – с ново съоръжение. С съоръжение, което пази Америка и е създадено в Америка “, съобщи презцидентът на Съединени американски щати.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР